Om undervisningen

Jeg beskriver her undervisningen som et frirum, yogaretningerne jeg indrager elementer fra, kom som du er, skadet eller gravid og kom i god tid uden parfume.

1) Fri-rum

Med min undervisning generelt, ønsker jeg at skabe et fri-rum, hvor man kan komme uanset om man er oplagt eller det modsatte

Min undervisning en blanding af fysisk aktive yogaøvelser, hvor vi styrker og smidiggør kroppen uden at stresse nervesystemet, samt meditation og liggende bodyscanning eller en afspænding.

Der findes mange yogaretninger overordnet set (se beskrivelse længere nede). Alle med et meget forskelligt indhold, som appellerer forskelligt til os, alt afhængigt af temperament, alder, formål med at dyrke yoga/ meditation etc. 

Jeg har siden, jeg var 16 år både været aktiv udøver, og uddannet mig indenfor flere forskellige yoga- og meditationsretninger. Det hele har inspireret og gjort indtryk, og jeg inddrager derfor delelementer fra flere stilarter i min undervisning. Kendetegnet overordnet set er dog, at vi enten er helt i ro eller bevæger os yderst langsomt og mindfuldt  (dvs. opmærksomt) med stor kontakt til vejrtrækningen. Nyder stilheden, roen og træner at være med det, der fylder undervejs. Slipper følelsen af at skulle præstere, men bare nyde at mærke kroppen, vejrtrækningen, dét bare at være til uden at skulle være på.

Undervisningen har ingen tilknytning til religion eller lign., men er helt nede på jorden.

Alle kan være med uafhængigt af erfaring, skader etc.

2) Jeg inddrager i min undervisning elementer fra:

Her er en kort forklaring på de elementer, jeg inddrager i min undervisning.

Mindful yoga

Meditativ, blid yoga uden præstation, hvor der også er fokus på de tankemønstre, vi har.,

Klassisk hatha yoga

Skandinavisk yogaskole: afspændende og styrkende øvelser, hvor man ofte er lang tid i hver øvelse.

Tri-yoga

Yogaøvelser opfundet af Kali Ray - alt i ét langt og roligt flow

Restorativ yoga

Yogaretning som genopbygger kroppen med blide statiske øvelser, man er i i længere tid af gangen + brug af remedier til at støtte kroppen (bl.a. store pøller)

Yin yoga

.

3) Kom som du er:

Jeg ønsker at skabe en ramme, hvor der er plads til alle og mulighed for at vende blikket indad. Du skal derfor ikke føle dig forpligtet til at være social med de andre deltagere, selvom du selvfølgelig er mere end velkommen til dette :-)

Så ingen ser skævt til dig, hvis du vælger at hvile i egen verden - det skal vi alle unde os selv indimellem, og ingen har forventninger til dig om andet.

Inde i lokalet er vi i ro, både før og imens selve undervisningen foregår - nyder stilheden. Der er noget rigtig fint ved at være i en gruppe sammenhæng, uden at man partout behøver at tale sammen og skal være 'på', men man kan alligevel nyde det at være i et fælles rum som en del af en gruppe.

Før og efter timen kan vi snakke, og føler du ikke behov for dette, kan du vælge at liste stille hjem og lade roen fra undervisningen brede sig til resten af dagen/ ugen der kommer. Det er dog altid rart for mig som underviser at vide kort, om alt er okay hos dig - om du er ekstra presset, stresset, skadet m.m, så du er altid velkommen til at komme til mig og give en kort 'vejrudsigt' før eller efter timen :-)  

4) Skadet eller gravid?

Du skal desuden altid selv holde dig tilbage i selve undervisningen, hvis jeg foreslår en øvelse, du ikke har lyst til/ mulighed for at udføre pga en skade eller graviditet - så laver du blot selv en alternativ øvelse, der passer dig bedre, så du holder kroppen lidt i gang i mens (behøver ikke være en yoga øvelse). 

Er du gravid, er det vigtigt du fortæller mig dette, da der her skal tages nogle forbehold i nogle af øvelserne. Det er generelt i alle sammenhænge vigtigt, du lytter til din krops signaler og tager kærligt hånd om disse.

f18bf64786d8f9712ad3fd498697ca21

5) Kom i god tid og uden parfume på

Kom i god tid før timen starter, så du kan nå at ligge og hvile på ryggen med lukkede øjne en stund, inden vi starter, så du dermed kan nå at 'lande' og både mentalt og fysisk være helt tilstede, når vi går i gang. Det er en stor fordel ikke at skulle en masse lige efter undervisningen generelt, så du i ro kan nyde eftervirkningerne af yogaøvelserne og meditationen :-)

Da der indimellem er parfume allergikere på holdene, ville det være dejligt, hvis du kan undlade at tage parfume/ aftershave på, inden du kommer til undervisningen.

b1f47ca954a86055bbb7a6e80ed14d31-edited

Vi ses på yogamåtten!

Læs mere om min undervisning og tankerne herom på denne side 'Om Kathrine'

Kærlig hilsen Kathrine Christensen