Foredrag om Mindfulness 

- varer ca. 90 minutter, hvor teori og praksis kombineres.

Jeg forholder mig både kritisk til begrebet Mindfulness og inddrager også min egen gode erfaring med området. Du går derfra med både en teoretisk viden og konkrete teknikker til at kunne begynde/ fortsætte med at meditere derhjemme. Alle kan være med, kræver ingen forudsætninger af nogen art.

Om indholdet: 
Hvor kommer Mindfulness meditation fra, og hvorfor er det blevet så populært? Hvordan mediterer man, og hvad er formålet?

Den tusindvis år gamle meditationsform er tilpasset os vesterlændinge uden at have tilknytning til religion eller gurudyrkelse. Mindfulness består af konkrete teknikker til at sætte farten ned, nyde øjeblikket og træne det at være nærværende i en tid, hvor vi ofte opfordres til at sætte farten op og være yderst effektive.

I flere sammenhænge så effektive, at vi indimellem går over vores egne grænser og går ned med stress...
Vi kan ikke tænke os til at leve mindfuldt (dvs. opmærksomt). Det handler ikke om at læse et par bøger, og så minde os selv om, at vi endelig ikke må tillægge ting værdi, og vi hele tiden skal passe på og være glade for alt - også sygdom og ulykker. Slet ikke. Det handler blot om at være med præcis det, der er. At blive bevidst om, hvem vi er som mennesker og agere i den omskiftelighed og med de udfordringer, vi helt naturligt møder som mennesker. 

Det indbefatter altså at kunne rumme både de udfordrende følelser som f.eks. angst, vrede, sorg, frustration, og bemærke skiftet til glæde, begejstring osv. Alt dette uden at vurdere noget som værende godt eller skidt, men blot det som er tilstede lige nu.  Ved hjælp af nærvær kan vi prøve at forstå, hvem vi er og hvor vores følelser og handlinger kommer fra. Blive klogere på os selv, og acceptere os selv præcis som den vi er - i dette præcise øjeblik - som øjeblikkets absolut bedste udgave af os selv.

Mange af os vil netop have en tendens til at flygte fra ubehagelige fornemmelser eller stimulere os selv på den ene eller anden måde, så vi undgår at mærke det, vi reelt oplever – og bruger en masse unødvendig energi herpå!

Det kræver derimod mod, udholdenhed og tålmodighed at forblive i opmærksom kontakt med oplevelserne uden at stikke af fra dem. Forsøge at være åben over for det frem for at undgå eller forandre det.
Det er blot noget af det, Mindfulness handler om. 

Hør mere og få et uforpligtende tilbud ved at skrive til mig via kontakt

Læs mere mere om mine foredrag og workshops  her