Kathrine anbefaler 

  Musik - bøger - lydfiler  

  

Bøger + Musik til yoga, meditation, dans og hverdagen

Jeg bliver tit spurgt om titler på det musik, jeg bruger i min Mindful Yoga undervisning (når der ikke er stilhed)... Jeg har skrevet lidt flere forslag herunder.

Boganmeldelser

Jeg anbefaler her bøger om yoga, mindfulness, selvudvikling og kunsten at leve. Bøger, som jeg selv er meget begejstrede over, og flere af dem har gjort en stor forskel i mit liv.
Jeg har lagt links ind til boghandlere, hvor du også kan købe bøgerne.

(*) Links er reklamelinks, hvor jeg tjener en lille bitte andel af bogen pris, hvis du vælger at købe bøgerne. Selvom jeg tjener en meget lille kommision på at anbefale bøgerne, så gør jeg det udelukkende, fordi jeg personligt virkelig er begejstret for bøgerne.
Den lille indtjening er bl.a. med til at gøre, at jeg kan lægge gratis indhold op her på hjemmesiden, som inspiration til dig.
Din pris hos boghandleren er den samme.

'Mad, Mening og Magiske øjeblikke' 
af Anette Harbech Olesen

Indimellem læser man en bog, der bare giver mening. Jeg er begejstret over denne bog, der ikke kun indeholder gode madopskrifter, men også en masse ligetil fif om blandt andet søvnhormonet melatonin, livsglæde og velvære. Anette Harbech Olesen er en vidende og kompetent kvinde, med en evne til at formidle helt enkelt og ligetil - selv de mest kringlede videnskabelige resultater indenfor kost, søvn og lign. Hun laver desuden fantastiske nyhedsbreve. Altid med indbydende fotos til indholdet. De opskrifter, jeg har lavet fra bogen er (næsten) alle blevet vellykkede - bortset fra ærtesuppen, den var lidt kedelig, synes især resten af min familie ;-) Læs bogen og prøv de lækre opskrifter.

Køb den på Tales.dk

0x500

Eckhart Tolle:

'Nuets Kraft', 'Lev i nuets kraft', 'En ny jord', 'Stilhedens budskab': Uden tvivl en af de vigtigste bøger, jeg har læst i mit liv. ligeledes gode at høre på lydbog eller låne en dvd- evt. blot få bidder af gangen, så du kan nå at fordøje indholdet :-)


Pema Chödrön:

Når Verden Bryder Sammen’. Pema Chödrön er buddhistisk nonne, der her giver ligetil råd om at håndtere svære tider. Hun beskriver hvordan man kan tackle frygt, personligt sammenbrud, ensomhed, håbløshed, stress, angst etc. – alt fortalt i øjenhøjde.


Svend Trier:

'Meditation'


Jon Kabat-Zinn:

'Lev med livets katastrofer' er en dejlig tyk og fyldig bog til dig, der måske er underviser i mindfulness eller virkelig gerne vil nørde i dybden. En anden bog: 'Lad alt blive din lærermester' er ligeledes spændende læsning, og mere overkommelig i størrelsen. Bogen minder dig om, at du rummer indre ressourcer, som du kan trække på, når livet udfordrer.


Thich Nhat Hahn 

ALLE bøger af ham er bare vedkommende (!) Han er en vietnamesisk zen buddhist, indstillet til Nobels fredspris -  som har STOR positiv indflydelse på mange mennesker verden rundt. Alle hans bøger er små, enkle, ligetil og FYLDT med visdom! Læs f.eks. 'Fred er vejen'.

Lydfiler fra forskellige undervisere:

Indtil jeg får lagt lydfiler i mit nye online univers, kan du gratis høre 3 guidede meditationer fra mig på min YouTube kanal 'Kathrine Christensen yoga'. 

Mine egne inspirationskilder er primært de mange undervisere, jeg selv har haft i årenes løb, som desværre ikke har indtalt noget online, som jeg kan henvise til. Men jeg er også dybt inspireret af følgende formidlere herunder - ingen af dem har gurulignende intentioner, men er meget ligetil. Jeg kan både varmt anbefale at læse bøger, lytte til lydfiler og foredrag fra dem: flere af dem har haft og har KÆMPE indflydelse på at gøre mindfulness tilgængeligt for os vesterlændinge; denne ældgamle praksis. Se med herunder:

ef0a085d92e3c6d9a574317e3a06750e

Psykologi professor Mark Williams

Yderst kompetent, anerkendt og sympatisk psykolog fra Oxford Universitet. Se hans foredrag online om mindfulness - skøn engelsk humor. Han har også har skrevet fantastiske bøger, jeg varmt kan anbefale! Du kan købe nogle af hans bøger på Tales.

Der er gratis adgang til mange af hans meditationer på nettet, her følger et eksempel: 8 minutters guidet meditation (gratis) fra Mark Williams' Youtube-side.

Se meditation
Pema

Pema Chödrön

Pema Chödrön er buddhistisk nonne (amerikaner), der med humor, ærlighed og selvironi giver ligetil råd om at håndtere svære tider. Hun beskriver, hvordan man kan tackle frygt, personligt sammenbrud, ensomhed, håbløshed, stress, angst etc. – alt fortalt i øjenhøjde. Se både hendes mange gratis online foredrag (korte og lange), prøv meditationerne og læs hendes skønne bøger.

IMG_5980-930x620

Eckhart Tolle

Tysk forfatter, som har skrevet flere bestsellere: 'Nuets Kraft' + 'Lev i nuets kraft' + 'En ny jord' + 'Stilhedens budskab': Uden tvivl nogle af de vigtigste bøger, jeg har læst i mit liv. Ligeledes gode at høre på lydbog - evt. blot få bidder af gangen, så du kan nå at fordøje indholdet :-)
thich-nhat-hanh

Thich Nhat Hahn

Han er en vietnamesisk zen buddhist, indstillet til Nobels fredspris. Har længe haft stor positiv indflydelse på mange mennesker verden rundt. ALLE bøger af ham er bare vedkommende (!) De er små, enkle, ligetil og FYLDT med visdom! Læs f.eks. 'Fred er vejen'.
68d764c9b988113b85755b2478eccd67

Jon-Kbat Zinn

Ph.D. og grundlægger af The Stress Reduction Clinic og Center for Mindfulness. Han er professor i medicin ved Massachusetts Universitets Medicinske afdeling, og forfatter til flere bøger, herunder 'Lev med livets katastrofer'. Men primært er han Mindfulness udøver - og instruktør, og har med stor succes været med til at udvikle de videnskabeligt beviste 8-ugers mindfulness forløb.

Internettet er FYLDT med gratis guidede lydfiler af ham med forskellige temaer.

BZ_portr_t_b1

Bobby Zachariae

Professor, Dr. med., cand. psych.). Guider lydfiler med temaer som selvværd, indre ressourcer, stress, kræft, angst m.m. Vidunderlig mørk og beroligende stemme.

Annette Hallstein

Lidt mere spirituel tilgang end de andre nævnte. Skøn ro, mildhed og varme i hendes stemme i de guidede lydfiler, hun har indspillet bl.a. i bogen m. lydfilerne til: 'Til livet, til kærligheden, Til dig'