Kathrine anbefaler 

 Musik- bøger- lydfiler 

 

Musik

Jeg bliver ofte spurgt om titler på det musik, jeg bruger i min yoga, sang eller tango/ salsa undervisning (når der ikke er stilhed)... Jeg har linket til nogle forslag herunder - flere er undervejs. Tryk på knapperne

Bøger om yoga, mad, mindfulness & selvudvikling

'Mad, Mening & Magiske øjeblikke'

af Anette Harbech Olesen Indimellem læser man en bog, der bare giver mening. Jeg er begejstret over denne bog, der ikke kun indeholder gode madopskrifter, men også en masse ligetil fif om blandt andet søvnhormonet melatonin, livsglæde og velvære. Anette Harbech Olesen er en vidende og kompetent kvinde, med en evne til at formidle helt enkelt og ligetil - selv de mest kringlede videnskabelige resultater indenfor kost, søvn og lign.
Hun laver desuden fantastiske nyhedsbreve. Altid med indbydende fotos til indholdet. De opskrifter, jeg har lavet fra bogen er (næsten) alle blevet vellykkede - bortset fra ærtesuppen, den var lidt kedelig, synes især resten af min familie ;-) Læs bogen og prøv de lækre opskrifter.

0x500

Bøger af Eckhart Tolle:

'Nuets Kraft', 'Lev i nuets kraft', 'En ny jord', 'Stilhedens budskab': Uden tvivl en af de vigtigste bøger, jeg har læst i mit liv. ligeledes gode at høre på lydbog eller låne en dvd- evt. blot få bidder af gangen, så du kan nå at fordøje indholdet :-)


Bøger af Pema Chödrön:

Når Verden Bryder Sammen’. Pema Chödrön er buddhistisk nonne, der her giver ligetil råd om at håndtere svære tider. Hun beskriver hvordan man kan tackle frygt, personligt sammenbrud, ensomhed, håbløshed, stress, angst etc. – alt fortalt i øjenhøjde.


Bøger af Svend Trier:

'Meditation'


Bøger af Jon Kabat-Zinn:

'Lev med livets katastrofer' er en dejlig tyk og fyldig bog til dig, der måske er underviser i mindfulness eller virkelig gerne vil nørde i dybden. En anden bog: 'Lad alt blive din lærermester' er ligeledes spændende læsning, og mere overkommelig i størrelsen. Bogen minder dig om, at du rummer indre ressourcer, som du kan trække på, når livet udfordrer.


Bøger af Thich Nhat Hahn

ALLE bøger af ham er bare vedkommende (!) Han er en vietnamesisk zen buddhist, indstillet til Nobels fredspris -  som har STOR positiv indflydelse på mange mennesker verden rundt. Alle hans bøger er små, enkle, ligetil og FYLDT med visdom! Læs f.eks. 'Fred er vejen'.  


Andre forfattere:

🌸 'Energityve – i familien, parforholdet og på jobbet' af Ingalil Roos: en givende anvisning til hvordan du lærer at sætte sunde grænser for energityvene i dit liv, så de ikke længere har indflydelse på dit overskud og humør - samtidigt med at du beholder et åbent hjerte. Den er indtalt på forståeligt svensk på Mofibo f.eks. i en kort version af selve bogen.

🌸 "Lev for det halve" - og få forbrug, familieliv og arbejde i balance af Nanna Hyldgaard Hansen. Nem at gå til og giver lyst til at spare de rigtige steder uden at livet bliver surt og besværligt. 
 
🌸 "Gå-bogen" af professor Bente Klarlund Pedersen. Inspirerende, lærerig og motivende. God at lytte til som lydbog imens du går (som resten af bøgerne på denne liste også er)
 
🌸 Børnemeditationerne: 'I mit hjerte'Bogen har fået stor succes, fordi den lærer børn at falde i søvn med hjerterne fulde af kærlighed. Den hjerteenergi bogen bringer med sig ind i puttestunden skruer op for forældres kærlighed og nærvær, og det samvær, der opstår, kan give børn lyst til at falde i søvn. På samme tid lærer bogen børn om selvkærlighed, og børnene får en større fornemmelse af, at de altid har deres forældres kærlighed med sig, hvor end de er. (Selvom jeg tjener en ulra lille kommision på at anbefale bøgerne, så gør jeg det udelukkende fordi jeg personligt er virkelig begejstret for bøgerne, og denne har jeg personligt selv erfaret virker som en lover).

🌸 Vejen til Kærlighed af Deepak Chopra

Ak ja, den kære kærlighed - så skøn og SÅ svær nogle gange at agere i ;-) Denne bog kan varmt anbefales (nyeste udgave). Spændende læsning for alle, både for singler og for dem, som er i parforhold.

🌸 Yoga for alle' af Tara Fraser - vidunderligt illustreret yogabog.

🌸 'Nærvær' af Ernest Holm Svendsen - hør den også som lydbog - den er indtalt rigtig fint.
 
🌸 'Træk Vejret' af verdensmesteren i fridykning, Stig Severinsen
 
🌸 ''10 bud til at lytte til kroppen' af Mai-Britt Schwab
 
🌸 'Væk tigeren Peter A. Levine
 
🌸 'Den nye tantra' af Anne Sophie Jørgensen 
 
🌸 'Ryd op i dit rod Karen Kingston 
 
🌸 'Yoga på stuegulvet' af Louise Fjendbo Jørgensen

Lydfiler fra forskellige undervisere

Indtil jeg får lagt lydfiler i mit nye online univers, kan du gratis høre 3 guidede meditationer fra mig på min YouTube kanal 'Kathrine Christensen yoga': 

https://www.youtube.com/channel/UCKW3p46K7iCjrmJg1cvrYUw/videos

Mine egne inspirationskilder er primært de mange undervisere, jeg selv har haft i årenes løb, som desværre ikke alle har indtalt noget online, som jeg kan henvise til. Men jeg er også dybt inspireret af følgende formidlere herunder - ingen af dem har gurulignende intentioner, men er meget ligetil.
Jeg kan både varmt anbefale at læse bøger, lytte til lydfiler og foredrag fra dem: flere af dem har haft og har KÆMPE indflydelse på at gøre mindfulness tilgængeligt for os vesterlændinge; denne ældgamle praksis.
Se med herunder:

ef0a085d92e3c6d9a574317e3a06750e

Psykologi professor Mark Williams

Jeg var på et fantastisk mindfulness videreuddannelses forløb hos Mark Williams i 2022. Han er yderst kompetent, anerkendt og en sympatisk psykolog fra Oxford Universitet. Se hans foredrag online om mindfulness - skøn engelsk humor og behagelig stemme + skønt ordvalg.
Han har også har skrevet fantastiske bøger, jeg varmt kan anbefale!
Der er gratis adgang til mange af hans meditationer på nettet, her følger et eksempel: 8 minutters

guidet meditation (gratis) fra Mark Williams' Youtube-side.

Pema

Pema Chödrön

Pema Chödrön er buddhistisk nonne (amerikaner), der med humor, ærlighed og selvironi giver ligetil råd om at håndtere svære tider. Hun beskriver, hvordan man kan tackle frygt, personligt sammenbrud, ensomhed, håbløshed, stress, angst etc. – alt fortalt i øjenhøjde. Se både hendes mange gratis online foredrag (korte og lange), prøv meditationerne og læs hendes skønne bøger

IMG_5980-930x620

Eckhart Tolle

Tysk forfatter, som har skrevet flere bestsellere: 'Nuets Kraft' + 'Lev i nuets kraft' + 'En ny jord' + 'Stilhedens budskab': Uden tvivl nogle af de vigtigste bøger, jeg har læst i mit liv. Ligeledes gode at høre på lydbog - gratis via www.ereolen.dk
Tag blot få bidder af gangen, så du kan nå at fordøje indholdet :-)

thich-nhat-hanh

Thich Nhat Hahn

Døde i 2022, og var en vietnamesisk zen buddhist, indstillet til Nobels fredspris.
Har længe haft stor positiv indflydelse på mange mennesker verden rundt.
ALLE bøger af ham er vedkommende (!) De er små, enkle, ligetil og FYLDT med visdom! Læs f.eks. 'Fred er vejen'. Ligeledes masser af fine talks fra ham at finde online, gratis

68d764c9b988113b85755b2478eccd67

Jon Kbat-Zinn

Ph.D. og grundlægger af The Stress Reduction Clinic og Center for Mindfulness. Han er professor i medicin ved Massachusetts Universitets Medicinske afdeling, og forfatter til flere bøger, herunder 'Lev med livets katastrofer' + 'Lige meget hvor du går hen, er du der'.
Han er primært Mindfulness udøver og instruktør, og har med stor succes været med til at udvikle de videnskabeligt beviste 8-ugers mindfulness forløb, som jeg er uddannet til at undervise i.
Internettet er fyldt med gratis guidede lydfiler af Jon Kbat-Zinn med forskellige temaer.

BZ_portr_t_b1

Bobby Zachariae

Professor, Dr. med., cand. psych.). Guider lydfiler med temaer som selvværd, indre ressourcer, stress, kræft, angst m.m. Dyb og beroligende stemme.


Annette Hallstein

Lidt mere spirituel tilgang end de andre nævnte. Skøn ro, mildhed og varme i hendes stemme i de guidede lydfiler, hun har indspillet bl.a. i bogen m. lydfilerne til: 'Til livet, til kærligheden, Til dig'